Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

H αποτρίχωση με laser είναι μια ασφαλής, ακίνδυνη και αποτελεσματική θεραπεία και ίσως η πλέον αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, καθώς τη μειώνει μόνιμα και γρήγορα. 

Αν σκέφτεστε να κάνετε laser αλλά έχετε αρκετές απορίες και προβληματισμούς, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα βασικότερα ερωτήματα και τα απαντάμε. Έτσι, όταν ξεκινήσετε τις συνεδρίες σας θα νιώθετε σίγουροι και ασφαλείς στα χέρια των ειδικών μας.

Πως γίνεται η θεραπεία με laser;

Το laser αποδίδει ενέργεια που απορροφάται από τον θύλακα της τρίχας και στη συνέχεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Η θερμότητα αυτή καταστρέφει την τρίχα σε περίπου 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Σε ποια σημεία μπορώ να κάνω αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου, αποφεύγοντας πάντα την περιοχή των ματιών.

Είναι μόνιμη η αποτρίχωση με laser;

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας οι τρίχες που στοχεύει το laser καταστρέφονται μόνιμα. Υπάρχουν ωστόσο τρίχες που βρίσκονται σε φάση ανάπαυσης και ενδέχεται να μην ανταποκριθούν. Γι’ αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες συνεδρίες.

Έχω σκουρόχρωμες τρίχες. Θα έχει αποτέλεσμα το laser;

Ναι, το laser ανταποκρίνεται στις τρίχες πιο σκούρου χρώματος καλύτερα απ’ ότι στις ανοιχτόχρωμες.

Πότε είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα;

Αμέσως!

Η αποτρίχωση με laser είναι μόνο για τις γυναίκες;

Φυσικά και όχι. Είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης της τριχοφυΐας τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες

Υπάρχουν κάποιες παρενέργειες;

Ίσως τοπικά, στο σημείο που έχει γίνει η εφαρμογή του laser να εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός ή κοκκίνισμα στο δέρμα, που ενδέχεται να διαρκέσει από μία ώρα μέχρι λίγα εικοσιτετράωρα. Πολύ σπάνια παρατηρείται υπερχρωμία ή υποχρωμία του δέρματος. Γι’ αυτό συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο πριν και μετά τη συνεδρία για 7 – 10 ημέρες. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί θυλακίτιδα, κάποιο έγκαυμα ή υποτροπή ερπητικής λοίμωξης. Ωστόσο αυτές οι βλάβες θεωρούνται παροδικές και αντιμετωπίσιμες με την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

Είμαι έγκυος. Επιτρέπεται να κάνω laser;

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η αποτρίχωση με laser είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για προληπτικούς λόγους θα μπορούσε να αποφευχθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Πάντα όμως με την συναίνεση του/της γυναικολόγου σας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει κίνδυνος για τα μάτια;

Καμία, αφού σας παρέχουμε ειδικά γυαλιά και τα φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.

Τι πρέπει να κάνω πριν από τη θεραπεία με laser;

Θα πρέπει να έχετε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Το laser εφαρμόζεται σε υγιές δέρμα που δεν πρέπει να έχει εκτεθεί πρόσφατα στον ήλιο ή σε λάμπες μαυρίσματος, δηλαδή να μην έχετε κάνει solarium. Επίσης, καλό θα είναι να μην έχετε βάλει στο δέρμα σας κρέμα μαυρίσματος, αιθέρια έλαια ή φάρμακα και αλοιφές.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Έπειτα είναι καλό να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή προστασία.

Επίσης, αποφύγετε το πολύ ζεστό μπάνιο, τη σάουνα, την έντονη άσκηση και το τρίψιμο του δέρματος με σκληρά σφουγγάρια ή κόκκους (peeling ή scrub).

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το laser;

Η αποτρίχωση με laser δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης, ερυθηματώδους λύκου, σκληροδερμίας, σαρκοείδωσης, φωτοδερματίτιδας, ανοσοκαταστολής ή σε άτομα υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Αντενδείκνυται επίσης όταν υπάρχει πρόσφατη λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ.

ισοτρετινοΐνη το τελευταίο εξάμηνο, διάφορα φωτοευαισθητοποιά φάρμακα), κακοήθεις βλάβες του δέρματος, νευρολογικά προβλήματα (π.χ. επιληψία). Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα με ευαισθησία στο κρύο ή σε δέρμα με τατουάζ, με σπίλους στην περιοχή αποτρίχωσης, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη και δερματίτιδες.

Τέλος, σε άτομα με ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων έρπητα τύπου I και II λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις πριν από τη συνεδρία.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply